Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Beáldozták a kisrendőröket
  2008-12-08 07:10:12, hétfő
 
  Beáldozták a kisrendőröket
2008/12/03

Bodoky Tamás - index.hu

Politikai prostitúcióra, korrupcióra és törvénytelenségekre utaló tényeket állítva bírálja a rendőri vezetést a négy éve alakult, ma már több mint négyezer tagot számláló Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete. A szakszervezet főtitkárát, Szima Judit rendőr alezredest bujtogatással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség, többek között azért, mert a rendőrök nevében elnézést kért a 2006 őszén történt rendőri túlkapásokért. A megvádolt szakszervezeti vezető szerint fejétől bűzlik a hal.

Önt bujtogatással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség, ma lett volna a tárgyalása, de elnapolták. Mire alapozzák a vádat?

A TMRSZ honlapján megjelent szakszervezeti állásfoglalások és sajtótájékoztatón elhangzottak miatt gyanúsítanak. Az ügy előzménye az volt, hogy bírói engedély nélkül lehallgatták a telefonbeszélgetésemet egy másik szakszervezeti tisztségviselővel, majd miután abban nem találtak bűncselekményre utaló nyomot, a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője Tolna megyében, az elöljárómnál kezdeményezte fegyelmi eljárás megindítását ellenem, mert az engedély nélkül lehallgatott telefonbeszélgetésben szerinte meg nem engedhető hangnemben beszéltem a második kerületi rendőrkapitányról.

Ezzel kapcsolatban az ombudsman állásfoglalását kértük, amely egyértelműen jogszabálysértőnek mondta ki az eljárást, ezért a fegyelmi ügyet meg kellett szüntessék. Ezután feljelentést tettem a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője ellen hivatali visszaélés és jogosulatlan titkos információgyűjtés gyanúja miatt. A katonai ügyészségek nem vizsgálták az ügyet, hanem azzal szüntették meg hogy a cselekmény nem bűncselekmény, ami rendkívül irritáló, hiszen a törvényekkel ellentétes, hogy egy bírói engedély nélkül lehallgatott telefonbeszélgetésre valaki fegyelmi eljárást kezdeményezzen.

Ezután gyanúsították meg bujtogatással?

A lehallgatás miatt pótmagánváddal fordultam a bírósághoz, de a legfőbb ügyész megtagadta az eljárás lefolytatását, és ad acta tette az ügyet. Ezt követően a Budapesti Katonai Ügyészség úgy ítélte meg, hogy a szakszervezetünk honlapján megjelent iratok megvalósítják a bujtogatás törvényi tényállását. Ez a paragrafus a mi megítélésünk szerint önmagában is alkotmánysértő, hiszen a szabad véleménnyilvánítás korlátozását jelenti, miközben nekem mint szakszervezeti vezetőnek nem csak jogom, de kötelességem is a belső visszásságok ellen szót emelni.

Miért haragszanak önre ennyire? Csak a kritikák miatt?

Az eredmények miatt is, hiszen az elmúlt négy évben többször kellett a mindenkori országos rendőrfőkapitánynak magyarázkodnia, illetve visszavonulót fújnia bizonyos kérdésekben. 2007-ben például szót emeltünk a rendőri vezetők bérfejlesztése miatt, mert az állománynak egyáltalán nem adtak béremelést, de kapitánytól felfelé 290 rendőri vezető kapott átlag bruttó kilencvenezer forintot. Büntetőfeljelentést tettünk hűtlen kezelés miatt, az ügyészségek három esetben rendelték el a nyomozást, majd szüntették meg az ügyet. A napokban a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróságon támadjuk meg a magyar államot emiatt.

A vádirat szerint az elöljáró, illetve a szolgálati rend vagy fegyelem iránti elégedetlenség szítására alkalmas, ezért bujtogatásnak minősül többek között az is, hogy a TMRSZ elnézést kért azoktól az állampolgároktól, akiket “prostituálódott rendőri vezetőink és bűnös magatartású rendőr kollégáink tevékenysége jogaiban, emberi mivoltában sértett, meggyalázott". Ezalatt mit kell érteni?

Azt, amit most már jogerős bírói döntések is alátámasztanak, hogy bizony voltak rendőri túlkapások [3] 2006 őszén. Igazából a rendőri vezetőknek kellett volna elnézést kérniük azoktól, akiket annak idején vegzáltattak, és nem a szakszervezetnek. Mi csak próbáltuk pótolni ezt a hiányt, mert nem szeretnénk ha összemosnák a végrehajtói állományt a rendőri vezetők ezirányú bűnös magatartásával. Mindenkinek tudni kell, hogy a rendőrök parancsot teljesítenek. A rendőrnek a jogellenes parancsot is végre kell hajtania, mert ha nem teszi, könnyen a katonai bíróság előtt találja magát, és pár évet szívfájdalom nélkül rámérnek.

Milyen jogellenes parancsokat adtak ki 2006 őszén a rendőri vezetők?

Van ezzel kapcsolatban egy tanulmány, Ignácz tábornok jelentése, amiből egyértelműen kiderül, hogy például a tévészékház ostrománál ott voltak a rendőrök beszorítva, és tőlük száz méterre álltak a kollégák, hogy segítsenek nekik, de nem engedték őket oda.

A tévészékház ostrománál mi lehetett az oka, hogy a tömegoszlatásban tapasztalatlan vidéki kisrendőrökből, rendőrnőkből álló Baranya századot állították a tomboló huligánok elé, és nem a Rebisz erre kiképzett egységeit?

Ezt a BRFK volt vezetőjétől kellene megkérdezni, mert ő volt a parancsnok abban az időszakban. Vélhetőleg, ahogy mondani szokták, fel kellett tüzelni az állományt, hogy később már mindenre kapható legyen. Be kellett áldozni embereket azért, hogy a megfelelő harci szellem kialakuljon. Ez a mi álláspontunk.

Tehát a Baranya század áldozatnak volt szánva?

Lehetett volna, de hál istennek nem történt annyira komoly tragédia, mint amire logikusan feltételezve számíthattak.

Kik számítottak tragédiára?

Azok, akik a háttérből irányítottak.

És ők kik voltak?

Ezt szerintem mindenki sejti, de erről mint szakszervezeti vezető hadd ne beszéljek. Mi nem politizálunk, mindig a dolgozói érdekvédelem szempontjából lépünk.

Mulasztás volt, hogy nem engedték oda a Rebiszt, vagy kifejezett parancs?

Parancsot adtak, hogy ne menjenek oda. Volt több olyan kolléga, aki ezt a parancsot megtagadta, elhagyta a századát, és próbált segíteni a kollégáknak.

Őket érte retorzió emiatt?

Erről nem nyilatkozom, mert rögtön beazonosíthatóak lennének ezek a kollégák.

A TMRSZ a katonai ügyészség által kifogásolt állásfoglalásaiban többször is felbukkan az a vád, hogy a rendőri vezetők a jogszabályokon, a törvényességen áthágva politikai megrendelést teljesítenek. Mit értenek ezalatt?

Már említettem a 290 rendőri vezető bérfejlesztésének ügyét, ott a büntetőügyben egyértelműen kiderült, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter adott arra utasítást, hogy ezek a rendőri vezetők több illetményt kapjanak, miközben a végrehajtói állományt teljes nyomorban tartják.

Ön szerint mit adtak cserébe a rendőri vezetők a politikának?

Azt, hogy mindenféle politikai utasítást automatikusan végrehajtanak.

Miért nincsenek ma már a helyükön azok a vezetők, akik 2006 őszén a rendőrséget irányították?

Ahogy mondani szokták, a mór megtette a kötelességét, a mór mehet. Megtették, amit elvártak tőlük.

A politikai prostitúción túl korrupcióval is vádolja a TMRSZ a rendőri vezetést.

Ezzel kapcsolatban az ORFK is készített egy tanulmányt, ami azt állapítja meg, hogy az adománygyűjtés és az autók elfogadása a korrupció melegágya lehet. Mi csak az ORFK által készített tanulmányból idéztünk.

Konkrét példákat is tud mondani?

Meg kell kérdezni az országos rendőrfőkapitány urat, illetve a BRFK vezetőjét, hogy kitől milyen összegű adományokat szoktak elfogadni. Egyébként előírás a főkapitányságoknak az adományok gyűjtése, be van építve a költségvetésükbe.

A TMRSZ állásfoglalása szerint ez is a politikusok felelősségére vezethető vissza, “akik elnézik hogy rendőri vezetők kétes vállalkozói kapcsolatokat építsenek, hogy lábbal tiporják a munkajogi és emberjogi normákat, hogy pazarló és bűnös módon herdálják el a közpénzt. Cserében a rendőri vezetők a politika elvárása szerint értelmeznek alapvető emberi jogokat szabályozó jogszabályi rendelkezéseket." Konkrétan mire gondolnak?

A szólás szabadsága alkotmányos alapjog, amit a rendőrség több esetben, például tüntetéseken a szokásos mértéket és arányosságot meghaladó módon korlátozott. A kordonokra, az igazoltatásokra, a motozásokra gondolok.

Ezek nem arányos intézkedések? Nem lehet attól tartani, hogy ha nincs kordon és motozás, erőszakba torkollhat egy tüntetés?

Ezek az intézkedések a szükséges arányosságot és mértéket rendszeresen túllépik.

Ugyanakkor bizonyos esetekben látványos a kudarc. 2006. október 23-án ön szerint miért nem sikerült külön tartani a randalírozókat és a Fidesz-gyűlés résztvevőit?

Ebben is politika van, de mint szakszervezeti vezető erről nem kívánok nyilatkozni. Többször megvitatták már ezt a kérdést, van aki szándékosságot sejt mögötte, a munkáltató szerint véletlen egybeesés volt. De az tény, hogy ez is elégedetlenséget szült az állományban.

Aznap a Rebisznek olyan osztagait, terrorelhárítókat, mesterlövészeket is bevetettek a civilek ellen, akiket nem erre képeztek ki.

Erről nincsenek közvetlen információim, nehogy azt gondolja hogy engem minden információ birtokába hoz a munkáltatóm, mikor egyébként is az a célja, hogy folyamatosan információkat tagadjon el a dolgozói érdekképviselet elől. Pedig szerintünk ezek közérdekű adatok, és szükségünk volna rájuk hogy rálátásunk legyen arra, hogy mit tesz a munkáltató, és az mennyiben veszélyezteti a munkavállalókat.

A vád szerint ön akkor is bujtogatott, amikor azt mondta, hogy a politikai hatalom kézi vezérli a rendőri vezetőket, ha pedig az érdeke úgy kívánja, akkor látványosan beáldozza a mórt, aki megtette a kötelességét, és viheti magával a balhét. Milyen balhéra gondol?

Például amikor hirtelen kiderülnek események, amiket addig titkolni akartak. Ilyenkor történnek beáldozások, de az igazi vétkesekhez nem lehet eljutni. Nem szeretnék most erről többet mondani, mert még nekünk is vannak ebben lépéseink.

Közismert, hogy az alacsony fizetések miatt a rendőrök mindenféle őrző-védő, illetve a legalitás határait súroló másodállásokat vállalnak el. Önök is megemlítik a bűnöző kisrendőröket.

A rendőr nem menne el másodállásba dolgozni, ha olyan fizetése lenne, amiből fenn tudná tartani a családját. De a jelen pillanatban a bér egy személy megélhetésére sem elegendő. Rendkívül kiszolgáltatottak a rendőrök, ez továbbra is tömeges elvándorláshoz vezet.

Közben érezhető, hogy olyan rendőri vezetők lettek kinevezve, akik a mindenkori politikai hatalom kiszolgálói voltak, sok esetben a szakmaiság rovására, azzal ellentétben. Egy rendőri vezetőnek lojálisnak kell lennie a mindenkori hatalomhoz, de ez már túlmutat ezen: egy rendőrfőkapitány sem mondhatja azt, hogy a parancsot nem hajtom végre, mert másnap már nem ül a székében.

A törvénytelen parancsot nem köteles végrehajtani, erre már Nürnbergben sem lehetett hivatkozni.

A kisrendőr, ha szolgálati panaszként le is írja hogy törvénytelen parancsot kapott, és eljárást kér az ügyben, a rendőri vezetők számtalan esetben nem hajlandóak ezekben az ügyekben érdemben eljárni, a panaszt kérelemnek minősítik, vagy visszavonatják a beosztottakkal. A panaszost pedig valamilyen indokkal kicsinálják.

Mit jelent az, hogy kicsinálják?

Találnak olyan okot, aminek alapján méltatlansági, fegyelmi eljárást akasztanak a nyakába, és másnap már nem rendőr. Csak az én helyzetemet kell megnézni: mióta szakszervezeti vezető vagyok, tizenvalahány fegyelmi és három büntetőügyet indítottak ellenem, mindenfajta úton-módon megpróbáltak a járandóságaimban megrövidíteni, és vegzáltak is. Ha egy szakszervezeti vezetővel ezt meg merik tenni, akkor ön szerint hogy bánnak egy olyan kisrendőrrel, aki 80-90 ezer forintot visz haza, családja van, és tele van adóssággal? Nagyon kevesen merik ezt felvállalni.

A mi szakszervezetünk azt erősíti az állományban, hogy a törvényeket be kell tartani, és ehhez mindenféle jogi segítséget is megadunk. Ha valakinek problémája van, 24 órán belül ügyvédet kap, ott vagyunk mellette, végigvisszük az ügyét. Ezért van az, hogy ebben a hónapban is közel négyszáz fővel nőtt a taglétszámunk.

Tovább idézném a vádiratot. Ön azt írta, hogy “törvényeken felülemelkedő rendőri vezetők gátlástalan jogsértései büntetlenül maradnak, sőt kitüntetéseket vesznek fel, amikor az aktuális hatalom szájaíze szerint veretik szét a felhergelt kisrendőrökkel az utcán elégedetlenkedő emberek ezreit, tízezreit". Milyen kitüntetésekre gondol?

A 2006-os események után azok az érintett vezetők, akik a rendőri csapatokat irányították, kitüntetéseket kaptak, míg azok a kisrendőrök, akik jogsértéseket követtek el, bíróság elé kerültek, és több esetben keményen elítélték őket.

Pedig szerintünk a rendőri vezetők jogsértései sokkal súlyosabbak voltak, nagyon rossz üzenet, hogy azok, akik ezeket a parancsokat kiadták, nincsenek felelősségre vonva, semmiféle eljárást nem kezdeményeznek ellenük, sőt, a katonai ügyészségek arra törekszenek, hogy ezek a rendőri vezetők véletlenül se kerüljenek eljárás alá. Akik ebben bármilyen lépést tesznek, azokat minden eszközzel megpróbálják elhallgattatni.

Ön szerint mi kellene ahhoz, hogy ezek a rendőri vezetők az igazságszolgáltatás elé kerüljenek?

Az igazságnak napvilágra kellene kerülnie. Politikai kérdésnek tartom ezt. Arra gondol, hogy rendszerváltás lenne? Feljelentettük például a Zala megyei főkapitányság ismeretlen elkövetőit elöljárói hatalommal visszaélés vétsége miatt, megindult az eljárás, de még olyannak is megküldték az iratot, az országos rendőrfőkapitánynak, akit ki se hallgattak tanúként. Végül a Zala megyei főkapitányt előléptették tábornokká.

Szóval ha maguk valakit feljelentenek, az előléptetést kap.

Ezek szerint igen. Azt, gondolom, tudja, hogy a katonai ügyészeket nem lehet feljelenteni, eljárás alá vonni. Emiatt az Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni. Legutóbb a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen elkövetőit jelentettük fel, mert hét hónapig nem reagáltak a szolgálati panaszra. A Budapesti Katonai Ügyészség lefolytatta az eljárást, és azt állapította meg, hogy az ügyintézők nem dolgoztak megfelelően. Bűncselekmény hiányában megszüntették az ügyet, anélkül hogy egyáltalán kihallgatták volna az érintetteket.

A katonai ügyészségek kurtán-furcsán szüntetik meg ezeket az ügyeket, de a munkaügyi bíróság első fokon Bács-Kiskun megyében már kimondta, hogy jogszabálysértően járnak el ezek a rendőri vezetők, bízzunk benne hogy ez másodfokon is meg fogja állni a helyét. A mi álláspontunk szerint nem engedhető meg, hogy a rendőri vezetők a törvények fölé emelkedjenek.

A cikk eredeti helyén, az index.hu-n az alábbi címen olvasható:

http://index.hu/politika/belfold/tmrsz6253/

Kapcsolódó videó: Videóriport Szima Judittal - index.hu
RSS 2.0 | | Nyomtatás Nyomtatás
15 hozzászólás

1.
egy civil

Kedves Szima Judit!

Most olvastam az indexen az Önnel készült interjút.
Nagyszerű. amit Önök tesznek. Gratulálok az eddigi sikereikhez, és még ezerszer ennyit kívánok Önöknek!
Köszönöm, hogy visszaadta a becsületes rendőrbe vetett hitemet!

Jó egészséget és békés, áldott ünnepeket kívánok:

egy civil
2008/12/03 - 15:07
2.
obsitos

Nyilvánvaló,hogy szándékos provokáció volt a TV székház ostromát hagyni ÓRÁKIG!
Nézni a TV közvetitést,az ott vigyorgó Sváby Andrással az élen - és NEM KÜLDTEK ERŐSITÉST órákig.
Érdekes,pár nappal később már volt elég emberük!
Szégyen,hogy a fő gazember Gergényit Demszky úr kitüntette!Ennyit a liberalizmusról."

Kedves Péter. Ugyan világosítsad meg elmémet mitől nyilvánvaló a állításod. Attól mert te ezt mondod. Idelye lenne megtanulni mi a különbség a tényállás és a tényállítás között. Szándékos provokáció ! Igen az események elött hettekkel már leült az akciótörzs megtervezni, hogy hogyan fogják el.......ni a dolgokat.

Tényekről:

Bene tábornok nem tartózkodott az országban.(ez tény)
A legmagasabb beosztásu rendőri vezet aki intézkedésre jogosult volt Ő neve Szabadfy tábornok.( egyes médiaforrások szerint fidesz szimpatizáns vezető, ez nem tény állás ez tény állítás)
Gergényi csak beosztott tábornok volt.(ez tény)

A Tv székház ostrománál az intézkedés nem volt szakszerű. (ez tény)

A tv székház ostroma provokácíó volt (ez tény állítás)

Szakszervezet kell, érdeket védeni kell, a “háború" minden szabályt felül ír.

Ugye ismered a CUNAMI (TSUMAMI) efektust.

Szubjektív megjegyzés-fikció, (mert a ha feltételnek utólag nincs értelme)- Ha Gergényi tábornok az egyedüli vezénylő tábornok gondolod hogy hagyja addig fajulni a dolgokat mint ameddig azok fajultak, gondolj csak a későbbi intézkedéseire ahol bizony sok ártatlan ember is megsérült. Gergényi kemény ember, nem mindenáron de a célt eléri. Nem az első eset a magyar történelemben, hogy vétlen emberek válnak áldozattá, pró és kontra.

Szakszervezet pedig kell csak hát okos és diplomatikus vezetőkkel, föleg egy olyan szervezetnél ahol parancsot adnak és kapnak amit a végrehajtás után mindig az okosok értékelnek.
2008/12/03 - 15:11
3.
Yoda

Az biztos, hogy a rendőri vezetők maximális alkalmatlanságáról tanúskodnak az akkori felvételek a TV székháznál!
2008/12/03 - 15:27
4.
Vay Márton

Örülök, h nem egy-két ember akarja belülről megmenteni a rendőrség becsületét. Minden tiszteletem az övék.
2008/12/03 - 15:30
5.
89

Becsülendő hogy vannak még igazság bajnokai remélem nem szélmalomharcot vívnak. Erőt és hitet nekik hozzá. Ez a pótmagánvádas dolog nem tiszta, hogy szólhat bele abba legfőbb ügyész??
2008/12/03 - 16:47
6.
aaa

Gratulálok Judit!

Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked a továbbiakhoz!
És a tudatlanok nevében is köszönjük!
2008/12/03 - 16:54
7.
policefan

Az a baj Yoda hogy azóta sem fejlődtek semmit pozitív irányba.Mármint a rendőri vezetők.
2008/12/03 - 21:08
8.
Bereznay András

Kitűnő interjú. Fantasztikus nő. Rettenetesen tisztelem.
2008/12/04 - 7:49
9.
minardi

Milyen érdekes hogy agyonhallgatják azt a tényt hogy hagyták a nem erre képzett rendőri egység szétverését a TV ostromnál, hogy fel lehessen tüzelni az állományt, ezt most már 2 év után a rendőrök is látják. Szánt szándékkal hagyták magukra azt a kis rendőri csoportot.

Tegyük hozzá azt a gyurcsányi elszólást hogy személyesen koordinálta a rendőri intézkedéseket.

Kendikém igaza van a Pestának....
2008/12/04 - 7:58
10.
Atte

Gratulálok minden TMRSZ-ben dolgozó EMBERNEK, akik ahogy szokták mondani “nem szarral gurigáznak", és az Igazságot kimondják.
2008/12/04 - 20:27
11.
vélemény

2006. ősze fordulópont volt az ország, a tmrsz és a rendőrség életében. 2006. szeptember 19-én vagy 20-án a tmrsz sajtóközleményt hozott nyilvánosságra az ügyről az álláspontját fejtette ki. El kell olvasni a 2006. szeptember 20-án tett állásfoglalását. Ma is olyan időszerű mint volt, sőt jobban, mert az utána való történések megerősítették azt.

Tessék megkeresni. Ezt az álllásfoglalást anno, a prédaként magára hagyott állomány feletti aggodalom szülte, annak lehetséges mozgatórugóit tárta fel.

Aztán szeptember 20-21-én már látható volt hogy a székháznál történtek “kitűnő" harci szellem feltüzelő módszer volt. Gondoljatok bele.

Több ezer rendőr látja a televízióban , élőben, hogy áll kb 50 szedett-vedett felszerelésű rendőr a lépcsőn és odamegy az egyik “tüntető" és ripityára veri a rendőr kezében a plexi pajzsot és nem, történik semmi. Jön a tudósító, hogy már hány rendőr kerül kórházba. Repülnek a székek.

A rádióban megy a forgalmazás, amit több száz rendőr vételez és adja tovább a fejleményeket mobilon a többieknek.

Ütik, verik a rendőröket órák hosszú során át. Ha akkor buszba ültetnek 200 rendőrt Szegeden, az is odaért volna felmentő seregként, de erre nem volt szükség. Ott volt a rebisz jól felszerelt elit egysége, akik erre vannak létrehozva és nem engedték őket tömeget oszlatni.

Hiába kértek segítséget, mindig annyit engedtek oda, amennyit éppen elvittek kórházba. Ha elovassátok az Ignácz jelentést az is kiderül, hogy nem csak baranyai, hanem pest megyei és Brfk-s rendőröket is állítottak az MTV ajtaja elé.

Tény, hogy Feri online telefonkapcsolatban volt. A parancs az volt, hogy bármit lehet használni, csak fegyvert nem. Feri felülírta a hatályos törvényt, mert kb 2 percenként fennállt a jogos fegyverhasználat indokoltsága. Közetlen életveszélyben volt pár tucat zsaru. Ferit ez nem érdekelte már előzetesen “kiadta a parancsot". Csak gumibot és spray.

Ez mellett azt lehetett látni, hogy órákon át nem történik semmi. Szabadfi, Lapid, Gergényi voltak akkor felelősek a rendőrségért. Ketten már nyugdíjban, Szabadfi megyei főkapitány jelenleg. Utóbbi volt akkor a magyar rendőrség első számú vezetője, akiről később Bene azt nyilatkozta, hogy nem lehet őt elmarasztalni, “mert még nem volt elég gyakorlata"...LOL

A magyar rendőrség első számú vezetőjének még nem volt elég gyakorlata. Bene a történések idején Brazíliában volt. Azt nem mondom, hogy nyaralt, mert szakmai úton volt, de tény, hogy nem ült még aznap rapülőre és nem volt másnap a rendőrség első számú vezetője, hanem kitöltötte tudomásom szerint a szakmai út hátralévő napjait, miközben 300 rendőrt láttak el a kórházak.

Ilyen előzmény után kapott Gergényi szabadkezet a rend helyreállítására. Kapott rá több ezer felhergelt rendőrt. A rendőr azt látta, hogy a barátja, kollégája épp gipszben van és azok ütötték akik most éppen ott vannak vele szemben és azt követelk, hogy “Feri takaroggy".

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy látni lehetett itt bizony revans fog következni mert a rendőrök nagyrészében élénken él a tévében látott megszégyenítés, megaláztatás, töketlenség, aminek a felelősei a vezetőik voltak, de ők csak a suhánggal csapkodó hülyét látták. És úgy reagálták le, ahogy. Gergényi pár nap múlva a legmagasabb szintű fővárosi kitüntetést vette fel demszky liberális értékrendet valló főpolgármestertől a rend helyreállítása miatt, mely élete végéig szép összegü életjáradékot jelent.

Kitüntetés a már akkor látható túlkapásokat figyelmen kívül hagyva. gergényi a kamerába hazudott, “én nem láttam viperát" közleménnyel. 9 millióan láttak, ő nem.

Így közeledett október 23. a rendőri vezetők kitüntetve, kamerába röhögve vettek át jutalmakat. Ugyanazt az állományt ugyanazok a vezetők (gergényi, lapid) irányításával úgy mozgatták, hogy a randalírozó tüntetőket rátolták a békés tömegre. Alapvető szakmai hiba, ez olyan mint az 1 x 1 eredményét nem tudni. Nemhogy tábornoknak, de egy őrmesternek is tudnia kell, hogy izolálni kell a randalírozókat, és oszlatni. Nem rátolni egy százezres békés tömegre. EZ már nem szakmai baklövés volt, annak már nem lehet nevezni. Az MTV-s sem volt az szerintem, de az okt. 23. egészen nyilvánvalóan meg volt koreografálva, hiszen rá volt készülve a rendőrség, hogy lesznek békés és lesznek törő-zúzó tüntetők is. Ha nem volt rákészülve akkor azért kell kirúgni, ha rá volt és mégis megtörténtek akkor azért.

Kilőtték 14 ember szemét a rendőrségnél nem rendszeresített fegyverekkel és lőszerekkel. Ez már alapból fegyelemsértés a fegyvert és lőszert használni engedő vezetőknek. (Van erre külön egység az ORFK-n nem sokan kb 100-an dolgoznak ezen a főosztályon ITMF Információtechnológiai és Műszaki Főosztály, hogy a rendőrség csak olyan eszközöket használhasson csak amelyek rendszerben vannak). Ez nem játék, mert az egyik gumilőszernek annyi a torkolati energiája hogy az agyadban áll meg a lőszer ha 30 méteren belülről lőnek fejbe, a másik meg megakad a koponyacsontban. Szóval ilyen törvénytelenül használt fegyverekkel lőtték ki emberek szemét.

A 100 ezres tömeg tele volt öregekkel, gyerekekkel és ezt is tudták a rendőri vezetők. A rebiszesek ilyenkor brfk-s parancsnokság alatt voltak.

A rebisz állományában vannak a terrorelhárítók, köztük mesterlövészek, közelharcra kiképzett küzdősportokban jártas személyek. Politikára való rálátásuk közelít a nullához, ők csak azt látták, hogy a randalírozók agyonvertek 300 rendőrt egy hónappal korábban és most eljött az ő idejük. És ez a harci szellem volt köztük már egy hónapja. A rend fenntartása náluk akkor és ott egyenlő volt a tüntetők oszlatásával, vagy nevezzük szétverésnek, szétverésével.

A rugdosásokra, bántalmazásokra nincs magyarázat. Egyes “rendőrök" emberi mivoltukból vetkőztek ki. Kérdés azonban, hogy valóban minden egyer rendőri ruhás, csukályát húzó személy rendőr volt-e.

Tény, hogy van olyan fotó, ahol egy Kökényesi nevű személy rendőr rohamsisakban látható.

Tény, hogy 2007. tavaszán 300 izraeli rendőr tartózkodott Budapesten március 15. előtti napokban, akiknek az ittlétéről való tudósításokat követően kiderült, hogy múzeumot jöttek látogatni, majd viharsebesen távoztak Magyarországról.

Vajon voltak-e más országbéli rendőrök, vagy biztonságiak októberben Magyarországon múzeumot látogatni, vagy más kulturális célból? Mert ha igen, akkor más megvilágítsába kell helyezni október 23-én történtek hivatalos verzióját is. Bocs, hogy hosszú voltam. Még egy adalék.

A gumilőszert sem lehet fejmagasságban kilőni. Tény, hogy vadászállásban fejmagasságban célzó személyeket lehetett látni.

Tény, hogy békés csupán verbálisan szitkozódó tömeggel szemben sincs helye fegyverhasználatnak.

Tény, hogy az új rendőrfőkapitány egyik első nyilatkozata az volt, hogy a rendőrség nem fog gumilövedékkel oszlatni hivatalba lépését követően. Miért? A 2/3-os Rtv lehetőséget ad rá elvileg.

Csak nem azért mert a rendőrség vezetése is érezte, hogy 14 ember életre szóló megnyomorítása azért nem egy demokratikus állam rendőrségéhez méltó oszlatási módszer???

És a legfontosabb: A rendőrség vezetése a mai napig nem kért bocsánatot az emberi mivoltukban meggyalázott békés megemlékező állampolgároktól.

Sőt. Még azt sem hallottam, olvastam sehol, hogy a vasággyal együtt maximum 70 kg-os Révész Máriusztól elnézést kértek volna, aki közvetíteni akart. Nem randalírozni, nem rendőrt verni, hanem közvetíteni, hogy ne legyen több törvénysértés.

Az őt ért sérelem meaculpázásának elmaradása esetén mit várhat több ezer más mezei állampolgár?

Mit várhat, amikor a liberálisok első számú vezetője (ne feledjük a liberálisok elvileg az emberi szabadság, méltóság, demokrácia fogalmait elsődlegesnek tartják nyilatkozataikban), hangoztatott liberális elveivel ellentétben egy félholtra vert embertársának, parlamenti képviselő kollégájának fájdalmas helyzetét kabaréba illő jelenetként konferálja fel megszégyenítve egy nemzet törvényhozása épületének falait.

Kár, hogy nincs lehetőség az állampolgárságtól megfosztásra és Szibériába száműzetésre, mert ha valaki akkor ezt kuncze megmondó gábor nevű jellemtelen alak bőven kiérdemelte volna akkori nyilatkozatával. És mondom ezt úgy, hogy a fidesz egyáltalán nem szívem csücske sőt. De itt egy szerencsétlenül járt, emberi mivoltában megalázott embertársam ment be dolgozni a munkahelyére. és akkor jön egy ilyen kuncze féle senkiházi és parodizál. Nem tudom, ha valamelyik szerettével töürtént volna ilyen akkor is ennyire vicces kedvében lett volna-e. Bizonyára akkor elővette volna liberalizmusba vetett kőkemény kérlelhetetlenségét és mártírkodott volna egy sort.

A tmrsz jó uton halad és visszaadja az emberek hitét.
2008/12/05 - 6:47
12.
Gyalázatos dolgok

Nagyon gyalázatos dolgok történtek,de nyugi egyszer minden igazság kiderül! Az alkalmatlan rendőri vezetők most is politikai megrendelésre dolgoztak és logikus, hogy a Gyurcsány félék tudomásával. Egyébként Kádár rendszerben sem lehetett így elverni a népet, mint ahogy Gyurcsányék elverették. Dehát ők nem is baloldaliak, hanem valami torz és beteg lelkületű kapitalisták vagy valami mutáns micsodák.
2008/12/05 - 8:50
13.
gőzgép

Szima Judit. El ne felejtsük!

Mindenki képviselheti a véleményét, de egy bizonyos szint alatt bün rá valaszolni. Es tökéletesen fölösleges is.

Eszünkbe juttatom, hogy itt egyedul Szima Judit neve a fontos!

Ne feledkezzünk meg erről!

Alljunk mellé, támogassuk, tartsunk ki mellette!

Ne csak ma, de holnap is - es akkor is, ha “netán" bajba kerulne.

Nincs egyedül. Mindenki unja már. A lángot elolthatják, de a tüzet nem!
2008/12/06 - 6:34
14.
Posta Imre

Nyugi, számon van tartva és nem csak a moszados körökben, az NBH-nál, korrupt ügyészeknél. Tudják, hogy nincs egyedül, s tudják, hogy akik mellette állnak, azok azt teszik, amit a szívük diktál (legalábbis a többség)! nem véletlenül hátrált meg a politikailag definiált ügyészség sem, s nem is baj, bár a magam részéről jobban szeretem dűlőre vinni a dolgokat, mert nagyobb durranás a média előtt az ügyészséget nevetségessé, a bíróságot pedig közröhej tárgyává tenni, miközben folyamatosan az derül ki, hogy a vezérkar csak a velejéig romlott. Úgy látom, hogy ezt ők is így érzik és menekülnek a nyilvános megszégyenülés elől. Elkerülni viszont nem fogják, bármennyit is áldoznak a közpénzből a népbutításra, ahelyett, hogy feloszlatva magukat értelmes célokra költhetnénk (nem ők), hanem hozzáértő és tisztességes emberek!
2008/12/06 - 11:15
15.
üdvözlés

Tisztelt RENDŐRÖK!

Azért írtam csupa nagy betűvel, hogy megkülönböztesselek Benneteket a rendőrnek látszó társaktól. Köszönöm az én és barátaim nevében, hogy van még aki életben tartja a reményt bennünk: van még olyan rendőr,aki esküjének megfelelően értünk, polgárokért, a törvényesség fenntartásáért dolgoznak! Mi akik hasonlóan gondolkozunk - nemzetben, demokráciában, szabadságban és törvényességben vagyunk érdekeltek! Úgy látom mi számíthatunk Rátok - Ti is számíthattok ránk!

Valódi tisztelettel:

egy állampolgár
2008/12/07 - 16:10

http://www.tmrsz.hu/?p=383
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségvetésükbe, tömegoszlatásban, fegyverhasználat, járandóságaimban, mesterlövészeket, elégedetlenséget, rendőrfőkapitány, beazonosíthatóak, szakszervezetünk, állampolgároktól, helyreállítására, szakszervezetnek, küzdősportokban, állásfoglalását, nyilatkozatával, bántalmazásokra, rendszeresített, prostituálódott, agyonhallgatják, terrorelhárítók, törvényességben, szerencsétlenül, elégedetlenkedő, sajtóközleményt, szélmalomharcot, rendelkezéseket, igazoltatásokra, bűncselekményre, állásfoglalások, munkavállalókat, magyarországról, meaculpázásának, érdekképviselet, álllásfoglalást, koponyacsontban, liberalizmusról, rendőri vezetést, szakszervezet főtitkárát, rendőrök nevében, 2006 őszén, megvádolt szakszervezeti, másik szakszervezeti, elöljárómnál kezdeményezte, engedély nélkül, második kerületi, ombudsman állásfoglalását, fegyelmi ügyet, katonai ügyészségek, törvényekkel ellentétes, bírói engedély, lehallgatás miatt, legfőbb ügyész, Bodoky Tamás, Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, Szima Judit, Budapesti Katonai Ügyészség, Európai Emberi Jogi Bíróságon, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Videóriport Szima Judittal, Nyomtatás Nyomtatás, Kedves Szima Judit, Sváby Andrással, KÜLDTEK ERŐSITÉST, Gergényit Demszky, Kedves Péter, Gratulálok Judit, Bereznay András, ITMF Információtechnológiai, Műszaki Főosztály, Révész Máriusztól, Egyébként Kádár, Posta Imre, Tisztelt RENDŐRÖK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png virág  Png férfi  Png ház  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png cica  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png fotel  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kislány  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Őrizkednünk kell...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Soha ne kedvezz...  Idő  Elköszönt  Elköszönt  Adakozás  Facebookon kaptam  A másik dolog,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  A másik dolog,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Png lepke  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Akarat  Fekete-erdő desszert  Reggel van  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy hatékony szolga  Reggel van  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png virág  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
rendőri vezetést, szakszervezet főtitkárát, rendőrök nevében, 2006 őszén, megvádolt szakszervezeti, másik szakszervezeti, elöljárómnál kezdeményezte, engedély nélkül, második kerületi, ombudsman állásfoglalását, fegyelmi ügyet, katonai ügyészségek, törvényekkel ellentétes, bírói engedély, lehallgatás miatt, legfőbb ügyész, eljárás lefolytatását, szakszervezetünk honlapján, bujtogatás törvényi, belső visszásságok, kritikák miatt, eredmények miatt, elmúlt négy, mindenkori országos, rendőri vezetők, állománynak egyáltalán, ügyészségek három, strasbourgi Európai, magyar államot, vádirat szerint, szolgálati rend, rendőri vezetőknek, végrehajtói állományt, rendőrök parancsot, jogellenes parancsot, katonai bíróság, tévészékház ostrománál, rendőrök beszorítva, tömegoszlatásban tapasztalatlan, tomboló huligánok, parancsnok abban, megfelelő harci, háttérből irányítottak, dolgozói érdekvédelem, parancsot megtagadta, katonai ügyészség, törvényességen áthágva, büntetőügyben egyértelműen, helyükön azok, rendőrséget irányították, politikai prostitúción, autók elfogadása, korrupció melegágya, országos rendőrfőkapitány, adományok gyűjtése, politikusok felelősségére, politika elvárása, szólás szabadsága, rendőrség több, szokásos mértéket, motozásokra gondolok, szükséges arányosságot, munkáltató szerint, civilek ellen, dolgozói érdekképviselet, mennyiben veszélyezteti, politikai hatalom, rendőri vezetőket, igazi vétkesekhez, alacsony fizetések, rendőrök mindenféle, legalitás határait, bűnöző kisrendőröket, jelen pillanatban, személy megélhetésére, mindenkori politikai, szakmaiság rovására, rendőri vezetőnek, mindenkori hatalomhoz, törvénytelen parancsot, ügyekben érdemben, panaszt kérelemnek, panaszost pedig, járandóságaimban megrövidíteni, szakszervezeti vezetővel, olyan kisrendőrrel, aktuális hatalom, felhergelt kisrendőrökkel, utcán elégedetlenkedő, 2006-os események, érintett vezetők, rendőri csapatokat, parancsokat kiadták, igazságnak napvilágra, katonai ügyészeket, szolgálati panaszra, munkaügyi bíróság, törvények fölé, cikk eredeti, alábbi címen, eddigi sikereikhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.